Vroege Aspergeoogst

De eerste aspergetelers zijn begonnen met steken!

Woensdag 26 februari 2014

Asperges van het land worden dit jaar uitzonderlijk vroeg geoogst. Op veel plaatsen in Noord- en Midden-Limburg zijn telers deze week begonnen met steken.

Normaal begint de aspergeoogst van de volle grond (dus niet in de kas) pas halverwege maart. De vroege oogst is te danken aan de zachte winter. Boeren die hun aspergebedden verwarmd hebben, kunnen daarom nu al oogsten. Het is zelden voorgekomen dat het witte goud uit de volle grond al eind februari boven de bedden uitsteekt.

Volgens verschillende telers is de kwaliteit van de groente hetzelfde als bij een latere oogst. Ook zal het seizoen evenlang als anders duren, omdat de aspergeplanten nu ook eerder moeten gaan rusten. 

Foto - Ed Koenen, Ell