Vastelaovesposter 2014

Vanmiddag is de nieuwe poster van Guy Olivier gepresenteerd.

Dinsdag 11 februari 2014

In het museum aan het Vrijthof is vanmiddag de nieuwe vastelaovesposter gepresenteerd. Guy Olivier werd dit jaar aangewezen als maker van de prent.

De tekening is gepresenteerd door de Provincie Limburg, Mediagroep Limburg en de Sjeng Kraft Kompenei. De kunstposter wordt door veel Limburgers voor het raam gehangen om te laten zien dat ze de Vastelaovend een warm hart toe dragen.

De poster wordt in een oplage van 75.000 stuks gedrukt. Elk jaar tekent een andere kunstenaar voor het ontwerp. Afgelopen jaar ontstond nog ophef over de poster. Er waren veel donkere kleuren gebruikt en de afbeelding werd vergeleken met een zwarte piet. Dit zorgde voor veel negatieve reacties op het ontwerp.

De poster van dit jaar is vanaf woensdag verkrijgbaar. Geïnteresseerden kunnen een bon uit de krant invullen en de poster ophalen bij één van de service-punten van Dagblad de Limburger, het Limburgs Dagblad of bij het Gouvernement.

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!