Nieuwe Michelin-sterren Frankrijk

Uitreiking van de Michelingids 2014

Maandag 24 februari 2014

In de nieuwe Michelin-gids voor Frankrijk, die vandaag gepresenteerd is, zijn er flink wat wijzigingen ten opzichte van 2013.  Er is 1 restaurant dat een derde ster erbij heeft gekregen, namelijk Assiette Champenoise in Reims. 

Dat is het eerste 3-sterrenrestaurant in deze hoofdstad van de Champagne-streek.  Er zijn zes restaurants die een tweede ster erbij hebben gekregen, onder meer Villa Madie in Cassis en Chambard in Kayseberg in de Elzas.

De 3 sterren van topchef Alain Ducasse in het luxueuze hotel Plaza Athenée in Parijs zijn vervallen omdat het restaurant momenteel gesloten is vanwege een grote restauratie. Dit voorjaar gaat het restaurant weer open, dan kunnen de inspecteurs van Michelin er weer terecht.

Zie hier de volledige actuele lijst van sterrenrestaurants in Frankrijk.