Spinning Plates

Nieuw concept voor Restaurant One in Roermond

Maandag 24 februari 2014

Foodlovers die ook van een goede film houden, krijgen vanaf 11 maart een bijzondere combinatie geserveerd. Elke dinsdagavond presenteert het Roermondse restaurant One ‘Dinner and a Movie’.

Drie of vier gangen eten bij One met een foodmovie in ECI Cultuurfabriek. Spinning Plates is de eerste film die One dankzij de inspirerende samenwerking met ECI Cultuurfabriek presenteert.

‘Twee jaar hebben we in de kerstvakantie proefgedraaid. We kregen hier heel veel enthousiaste reacties op. Daarop hebben we samen met de ECI besloten om dit elke dinsdag te gaan doen’, vertelt Edwin Soumang, eigenaar en chef-kok van restaurant One. ‘Onze gasten kunnen een bezoek aan One combineren met een film die ze in deze omgeving niet snel  in de bioscoop zullen zien.’

Restaurant One selecteert daarom voor elke maand een bijzondere foodmovie, die dan op dinsdagavond in ECI Cultuurfabriek Film te zien is. Voorafgaand serveert One een driegangendiner, of de eerste drie gangen van een viergangendiner. Na de film zijn de gasten bij One welkom voor een drankje aan de bar of voor hun dessert.

Edwin: ‘In maart vertonen we Spinning Plates! Een meeslepende documentaire die drie bijzondere Amerikaanse restaurants portretteert. Eén daarvan is het met 3 Michelinsterren bekroonde Alinea. Spinning Plates won al veel awards,  maar was nog nooit in Nederland te zien. Echt een bijzondere film dus, die uitstekend past in wat wij met ‘Dinner and a Movie’ willen.’