Opening Abdis

Nieuwe hippe horecazaak in Hasselt.

Vrijdag 14 februari 2014

Abdis is de nieuwe naam van De Refuge, de gekende horecazaak in Hasselt. De nieuwe eigenaars zullen het bar-gedeelte behouden, maar voegen er ook restaurantfaciliteiten aan toe. 

Het historisch pand van de voormalige Refuge als deel van de Herkenrodekazerne is omgebouwd tot de Abdis, een concept met een cocktailbar aan de ingang, een restaurant voor lunch & diner met 65 plaatsen in drie ruimtes in de ondergrondse catacomben en een gold bar met grand café en ruimte voor events bovengronds is de invulling van een burlesque inrichting van het Abdis-concept. 

De hele inrichting is opgebouwd vanuit een respect voor de geschiedkundige waarde van het pand en met oog op comfort en design met stijl en smaak. De zetels, tafels en stoelen zijn allemaal met een ander design en kleur. Je waant je ergens in de 18de of 19de eeuw, wanneer de Abdis betreedt.

Het restaurant in de catacomben straalt eveneens sfeer uit. Chefkok Bart Thoelen – na lange tijd teruggekeerd uit Frankrijk – zwaait er de scepter en kan voor 65 personen koken volgens Belgisch-Franse keuken met  Franse invloed en een speciale klemtoon op de Vlaamse toets. Zeker een groepsetentje in de middelste catacombe met luster aan schilderij in het plafond geeft een gevoel van super gezelligheid. Hoogkwalitatief eten en drinken kan je er aan een hogere prijsklasse. Stoelen en tafels komen precies van de voormalige Palace.

Prijzen van cocktails en andere dranken zijn democratisch gehouden, aangezien de directie zeker de laagdrempelige toegankelijkheid van de Abdis wil stimuleren.

De cocktailbar is dagelijks geopend tussen 11u30 en 2u, zelfs tot 3u op zaterdag. De gold bar is open op donder-, vrij-, zater-, zon- en maandag, telkens vanaf 18u. Het restaurant is dagelijks open voor lunch & diner, ‘s zondags vanaf 17u.

Lees ook