MECC Maastricht in de Plus

De evenementenlocatie in Maastricht boekte in 2013 een kleine winst!

Vrijdag 7 februari 2014

Beurs- en congrescentrum MECC Maastricht heeft afgelopen jaar een kleine winst gemaakt.

Het positieve resultaat is mede het gevolg van een ingrijpende reorganisatie in 2012 en een omzetgroei afgelopen jaar. In 2012 werd er nog een verlies geboekt van zo'n 8 ton.  

Vorig jaar april kocht de gemeente Maastricht de aandelen terug van RAI in Amsterdam. En daarmee werd het weer een puur Maastrichts bedrijf. Dat bood volgens de gemeente ruimte voor een nieuw ondernemersklimaat.

Dat leidde tot meer congressen en er kwamen ook weer evenementen terug naar Maastricht zoals Jumping Indoor Maastricht (JIM). Onder meer Kunstbeurs TEFAF en Interclassics waren twee toppers wat betreft bezoekersaantallen.

Lees ook