Lèste wäörd

Nieuw boek uitgebracht door Veldeke

Donderdag 13 februari 2014

In tijden van verdriet drukken we onze gevoelens het liefste uit in onze moedertaal. De Commissie Volkscultuur van Veldeke Limburg stelde op veler verzoek het boek Lèste wäörd samen met teksten in het Limburgs die helpen de geschikte woorden te vinden bij het afscheid van dierbaren.

In het boek staan niet alleen bekende gedichten en liedteksten in het Limburgs, maar ook teksten en voorbeelden van rouwbrieven die speciaal voor deze uitgave zijn geschreven.

Regelmatig vraagt men Veldeke Limburg om hulp bij het opstellen van bidprentjes, rouwbrieven en teksten voor een afscheidsdienst of avondwake in één van de vele Limburgs dialecten. Het vinden van de juiste, laatste woorden in het Limburgs voor bijvoorbeeld een overleden partner of ouder is vaak lastig. Veldeke Limburg hoopt dat het boek Lèste wäörd hen daarbij kan helpen. Naast teksten bevat het boek ook beschrijvingen van diverse begrafenisgebruiken en -tradities van vroeger en nu en gezegdes over de dood.

Het boek Lèste wäörd is vanaf maandag te koop voor 10 euro (excl. verzendkosten) o.a. verkrijgbaar in de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg.

Lees ook