Jaar lang gratis Wifi op het Vrijthof

Experiment met gratis internettoegang in Maastricht

Dinsdag 25 februari 2014

Vanaf vanmiddag kunnen mensen met hun laptop, tablet of smartphones tot eind februari 2015 gebruik maken van het netwerk. Dat kan zonder code.

De gratis Wifi-toegang is een experiment dat beperkt blijft tot het Vrijthof. Daar zijn heel vaak grote groepen mensen bijeen. Dat leverde in het verleden problemen op met bereikbaarheid via de gewone netwerken, bijvoorbeeld in geval van nood.

De gemeente verwacht dat er op termijn bedrijven zullen komen die gratis wifi gaan aanbieden in delen van de stad. Het experiment op het Vrijthof wordt uitgevoerd door de gemeente Maastricht, Vodafone en het Universitair Medisch Centrum. Vorig jaar werd het al aangekondigd. Maastricht volgt met de gratis wifi steden als Venlo en Heerlen.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen