Investering voor Intratuin Maastricht

10 miljoen beschikbaar voor de uitbreiding van het filiaal.

Donderdag 20 februari 2014

Intratuin gaat in Maastricht maar liefst 10 miljoen euro investeren. Het bedrijf werd in 1969 opgericht door vader Leo Smeets. Hij en zijn echtgenote Jos begonnen met het kweken van planten op hun boerderij.

In 2003 sloot het toenmalige Tuincentrum Randweyck zich aan bij de franchiseformule Intratuin. De zonen Mark en Paul Smeets namen de sterk gegroeide zaak over in 2006. Sindsdien maakte de zaak een forse ontwikkeling door. “We zaten al snel te klein op de vorige plek, hier een paar honderd meter vandaan,” zegt co-directeur Mark Smeets. “Vandaar de beslissing om te verhuizen naar een nieuwe locatie, waar we meer ruimte ter beschikking hebben.”

In totaal zullen de broers zo’n 10 miljoen euro hebben gestopt in de nieuwe Intratuin. “We wilden daarbij ook meer inspelen op sfeer en beleving,” aldus Mark Smeets. De totale verkoopruimte stijgt van 13.000 naar 22.000 m². Op dit ogenblik stelt Intratuin Maastricht 40 mensen tewerk. “Door de uitbreiding zullen we snel 20 extra mensen kunnen aanwerven. Op lange termijn is het mogelijk dat er nog eens 20 bijkomen”, aldus Mark Smeets. Met de uitbreiding mikt Intratuin Maastricht ook nadrukkelijk op klanten uit België. Volgende maand volgt de opening.