Filmtalenten Masterplan bekend

Vijf jonge filmmakers mogen dit jaar een korte film opnemen in en rond Limburg.

Dinsdag 18 februari 2014

Vijf jonge filmmakers mogen dit jaar een korte film opnemen in en rond Limburg. Zij zijn hiermee de eerste deelnemers aan het het Masterplan Filmtalent Limburg.

Laatstejaars Toneelacademiestudenten Sophie van de Pol en Bart van de Woestijne werden geselecteerd met hun dramafilm "Voor je de Grond raakt". Het Vlaamse duo Thomas Baerten en Wim Geudens kwam door de selectie met de komediefilm "De Smet". Arthur Gorissen uit Stein mag zijn animatiefilm "Fatal Fly" gaan realiseren.

Binnen het Masterplan Filmtalent Limburg krijgt een groep jonge talenten uit Limburg elk jaar de kans om een professionele korte speelfilm te maken. Per jaar worden er drie films gerealiseerd. De talenten krijgen de mogelijkheid om het gehele productieproces van begin tot eind mee te maken. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de Euregio en de Randstad.

Het Masterplan is opgezet door Stichting Filmtheater Lumière en regisseur/producent Elbe Stevens en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provinie Limburg, het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Cultuur en Bedrijf.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen