3 Limburgse bedrijven naar Sotsji

Geen Limburgse sporters, maar wel bedrijven naar Rusland

Donderdag 6 februari 2014

Er zijn dit jaar helaas geen Limburgse sporters actief in Sotsji, maar het bedrijfsleven van Limburg is met 3 organisaties goed vertegenwoordigd in de Olypische stad.

800 mensen zijn vanaf vrijdag dagelijks aan het werk in het Olympisch Stadion in Sotsji. Ze controleren kaartjes, ontvangen gasten en werken in de horeca. Het inroosteren van al die mensen en het betalen is een hele klus. Een computerprogramma van het bedrijf Compo maakt het veel eenvoudiger. Eerder leidden zij ook het WK voetbal in Zuid-Afrika tot een succesverhaal

Een bedrijf in Susteren en Maaseik levert containers voor bijzonder transport. Een klant uit St. Petersburg gebruikt deze containers van Beltruck voor transport tussen de railterminal en het Olympisch dorp in Sotsji.

Ook tentenbouwer Neptunus in Kessel is aanwezig in Rusland. Van een klus als de Olympische Winterspelen raakt het bedrijf niet in paniek. Neptunus leverde al eerder tenten voor de Olympische Spelen in Londen. Het bedrijf was verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het Holland Heineken House. Waar het behalen van de medailles uitbundig werd gevierd. En nu is het bedrijf dus ook in Sotsji aanwezig. Onder meer de studios van de NOS en opnieuw het Holland Heineken House zijn door de tentenbouwer uit Kessel geleverd. Het gaat om ruim 1000 vierkanten meter aan gebouwen.

 

Lees ook