Interclassics & Topmobiel 2014

Speeltjes voor de man

Vrijdag 17 januari 2014


De beurs Interclassics & TopMobiel in MECC Maastricht, die nog tot zondagavond gehouden wordt, groeit steeds meer naar een uniek evenement op autogebied in de hele Benelux. Tijdens de Preview kwamen meer dan vijfhonderd VIP’s, veelal vermogende Nederlanders, kijken naar zeldzame klassiekers van merken zoals Maserati, Mustang, Aston Martin en andere kostbare auto’s. Vooral de mannen liep het water uit de mond.

Voormalig 3-sterrenchef Cees Helder verzorgde samen met Maison van den Boer voor een prima menu.  Matteo Panini uit het Italiaanse Modena was de eregast. Hij had vier zeldzame Maserati’s meegebracht, die normaal in zijn eigen privé-museum staan. „In het dagelijks leven ben ik boer en maak biologische Parmezaanse kaas, maar de familie heeft altijd een zwak gehad voor Maserati. Bezoekers komen meestal voor het automuseum, maar gaan met een blok kaas naar huis.”

Het hoogtepunt was het opstarten van de Maseratie Typo 26 van Ronald Goedmakers, in het dagelijks leven CEO van Vebego. Het duurde even, maar toen ging er een stevig ronkend geluid door de hal. En een dergelijk geluid klinkt de liefhebbers van klassieke automobielen als muziek in de oren.

Kennelijk meer dan de vioolklanken van Guido Dieteren. Die trad samen met zijn vrouw Wendy Kockelkoren op, begeleid door een geluidsband. Het bleek heel moeilijk om de aandacht te  trekken van de gasten die geanimeerde gesprekken voerden aan tafel. Wellicht een leermoment voor de organisatie, die elk jaar groeit in kwaliteit.

TopMobiel verwacht dit weekeinde meer dan 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

FOTO’S  FRITS WIDDERSHOVEN

Lees ook