Thermae 2000

Al 25 jaar een bron van goed leven

Donderdag 16 januari 2014

Het welnesscentrum Thermae 2000 viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. 2014 wordt een feestjaar voor het Limburgse wellness centrum, dat ooit het eerste kuuroord van heel Nederland was. Zo zullen er open dagen zijn voor nieuwsgierige buurtbewoners en een jaarkalender vol met acties!

 

Vijfentwintig jaar geleden werd Thermae 2000 opgericht als kuuroord door twee fysiotherapeuten. Bovenop de Cauberg, in het toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul, en met gebruik van het speciale thermale bronwater dat al meer dan 40.000 jaar verscholen ligt in de kalkrijke Limburgse bodem en daardoor boordevol zit met spoorelementen en mineralen. Er kwamen steeds meer recreatiefaciliteiten en verwarmde thermale kuurbaden bij. En in 1993 nog eens een viersterren-hotel, met 60 kamers voor een nieuwe doelgroep: de toeristen.

Pauline Verhoef, commercieel directeur Thermae 2000: “Eind jaren negentig was wellness een trendwoord en Thermae 2000 liep daarmee voorop. Luxe behandelingen en producten; wat hadden we toen veel tijd over. Nu wordt ontspannen meer als preventieve noodzaak gezien. Voor Thermae 2000 betekent dit terug naar haar basis. De oprichters Dhr. Jaspers en Dhr. Verschuur bedachten de basisfilosofie Mens Sana in Corpore Sano, dat betekent: een gezonde geest in een gezond lichaam."

Ontspanning en inspanning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2010 richtte Thermae 2000 een lifestyle afdeling op die gasten adviseert en begeleid op het gebied van voeding, beweging en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Hoe af te vallen zonder lijnen bijvoorbeeld, maar ook onderzoekt er een lifestylecoach wat voor invloed stress op je lichaam heeft. Wellness, maar dan broodnuchter.

Wegens het succes van de nieuwe formule wordt dit concept nu, maar ook in de toekomst, steeds verder uitgebouwd. In de hotelkamers bijvoorbeeld door room upgrades met onder meer vers fruit, tarwegras en een les Aqua Fitness, maar ook door sessies Mindfulness, die gegeven worden in de 'energieke piramide'. Ook richtte Thermae onlangs haar eigen verzorgingslijn op, genaamd Ther-ME Skin Improvements, die geheel is afgestemd op de filosofie van het welnesscentrum.

Kijk voor meer informatie over Thermae 2000 hier.