Kleurslag Mergellandhoen erkend

Ton Wanders overhandigde gisteren eerste Mergellandei

Zaterdag 18 januari 2014

Gisteren werd het eerste Mergellandei van dit fokseizoen overhandigd aan europarlementarier Ria Oomen. Daarnaast werdt de kleurslag 'blauw gezoomd' van het Mergellandhoen erkend door de vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland. Voorzitter Ton Wanders van het genootschap Herve-/Mergellandhoen herintroduceerde het ras in 2012 in Zuid Limburg. De kleur zwart was reeds erkend, de derde kleurslag 'koekoek'nog niet. 

Door deze kleurslag mogen deze kippen meedoen aan tentoonstellingen. Het genootschap hoopt de komende jaren ook dit laatste kleurslag binnen te krijgen. 

Er staan reeds 600 mensen op een wachtlijst, die graag een exemplaar in bezit willen hebben. 

Kijk voor meer informatie op www.mergellandhoen.nl