Made in Tongeren

Ambiorix, Koninklijke schoenen

Donderdag 30 januari 2014

Schoenmaker blijf bij je leest. Recht in de schoenen staan. De stoute schoenen aantrekken.

 

Bij Ambiorix in Tongeren kennen ze tal van spreuken en gezegdes, want deze schoenfabrikant heeft er al meer dan honderd jaar opzitten. Ooit gestart als kleine schoenmakerij in Gulpen verhuisde de familie Steyns in de negentiende eeuw naar Verviers, om zich vanaf  1907 te vestigen in Tongeren. Zes jaar geleden gaf de groep Vavedin een nieuwe impuls aan het bedrijf, dat jaarlijks wereldwijd goed is voor een verkoop van zo’n  100.000 paar handmade schoenen. Ook buiten Europa, in Japan en de States. Ambiorix is tevens de enige Belgisch-Limburgse hofleverancier.

Lees meer over Ambiorix in Ehapeau editie 1 - 2014.

Word nu abonnee of bestel de Chapeau na.

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!