Maastricht Aachen Airport

Stijging van passagiers in 2013

Dinsdag 7 januari 2014

Stijging van passagiers en vracht op MAA

Maastricht Aachen Airport heeft afgelopen jaar meer passagiers en luchtvracht verwerkt.

Vooral het aantal passagiers steeg sterk. Er maakten 465.000 passagiers gebruik van de luchthaven. Dit is een stijging van 35 procent, in vergelijking met 2012. 

Bestemmingen
De groei is te danken aan de toename van het aantal bestemmingen dat MAA aanbiedt in 2013. Voor dit jaar verwacht de directie van de luchthaven minder passagiers, aangezien Ryanair het aantal bestemmingen dit jaar gaat verminderen.

Luchtvracht
MAA lijkt ook te profiteren van de aantrekkende wereld-economie. De luchtvracht nam vorig jaar toe met 5 procent en kwam uit op 79.000 ton. De groei werd in de laatste 3 kwartalen behaald. Maastricht Aachen Airport denkt dat de positieve ontwikkeling van het vrachtvervoer dit jaar doorzet.

Lees ook