Israel Galván

Één van de grootste vernieuwers van de flamenco

Vrijdag 24 januari 2014

Topdanser, choreograaf en flamencovirtuoos Israel Galván is één van de grootste vernieuwers van de flamenco.

 

In 2012 werd hij bekroond met the New York Bessie Performance Award for Outstanding Production, de meest prestigieuze internationale dansprijs. In 2013 was hij ‘Dancer in Focus’ van de Flamenco Biënnale Nederland. Tijdens de eerste Biënnale in 2006 maakte hij zijn Nederlandse debuut met La edad de oro. Deze bijzondere voorstelling die sindsdien wereldwijd toert, is dinsdag 4 februari te zien in het Theater aan het Vrijthof.

Over La edad de oro
In La edad de oro omarmt hij de flamenco eigengereid en eigenzinnig. Met de voeten stevig verankerd in de traditie tast hij de grenzen af en ontkleedt haar tot op het bot.

Galván danst risicovol, radicaal, snel en met veel lef. Met de topmuzikanten zanger David Lagos en gitarist Alfredo Lagos brengt hij flamenco terug tot de puurheid: een naakte scène met enkel een paar stoelen, drie mannen in sober zwart gekleed.

De trillende en stampende energie van dans, zang en gitaar en de buitengewone persoonlijkheid van Israel Galván, meer is niet nodig om de toeschouwer mee te nemen in een hypnotiserende zuiders warme trip.

Choreografie en dans Israel Galván
Zang David Lagos
Gitaar Alfredo Lagos

Voor meer informatie over de voorstelling, klik hier.
Voor een demo van de voorstelling, klik hier.

 

Poort naar het Zuiden

Een gids van het goede leven in het zuiden met: Hotels, Restaurants, Musea, Winkels

Poort naar het Zuiden