Majestueuze viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

NU in Chapeau, editie 6

Dinsdag 3 december 2013

Internationale focus tijdens talrijke manifestaties in Maastricht.

‘Een stukje buitenland in Nederland’, zo wordt Limburg vaak getypeerd. Geografisch – als een ‘uitgestoken hand naar Europa’, zoals oud-premier Ruud Lubbers deze provincie ooit kenschetste - maar ook cultuurhistorisch mag Limburg inderdaad te boek staan als een exotische telg aan het Nederlandse blad. Wie onze nationale geschiedenis van de afgelopen ruim driehonderd jaar erop naslaat, zal zien dat Limburg zoals we het nu kennen een staatkundige lappendeken was. Verguisd door de één en bewonderd door de ander.

Lees meer over Majestueuze viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in de nieuwe Chapeau, editie 6.

Afgelopen weekend kwam de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden al uitgebreid aan bod bij de Chapeau stand in het JIM. Klik hier voor een foto impressie.