Luik

In kerstambiance

Dinsdag 3 december 2013

Bij kerstsfeer denk je misschien eerder aan de besneeuwde Alpen van Oostenrijk of aan de kerstmarkten in Duitsland. Ein frohes Weihnachten! Maar in de Franstalige stad Luik, onder de rook van Maastricht, weten ze er ook raad mee. Daar wordt de typische kerstsfeer gecombineerd met de Franse frivoliteit, waardoor een warme ambiance verzekerd is.

Van 29 november tot en met 30 december staat het centrum van Luik helemaal in het teken van Kerstmis. Om te beginnen met een grote kerstmarkt op de Place St. Lambert en de aangrenzende ruimten. Hier zijn de welbekende chalets te vinden met artisanale producten, kerstdecoratie, houtsnijwerken, kaarsen, sieraden, enzovoorts. Dit jaar is er een speciaal gedeelte dat een Russische sfeer zal krijgen.

De kerstmarkt in Luik is open van 11 tot 20 uur. Meer informatie vind je op www.opt.be