Joods Chanoeka-feest

In Appel Park Hotel

Dinsdag 3 december 2013


In het Apple Park Hotel in Maastricht werd door de Joodse Gemeenschap het Chanoeke-feest gevierd. Daarbij wordt een 8-armige kaarsenkandelaar aangestoken om licht te brengen in de winterse duisternis.

Minister Frans Timmermans mocht via een druk op de knop de verlichting bovenop het hoteldak laten branden. Hij was er met zijn vrouw en kinderen. „Ik heb gezegd dat ik wil komen, maar dan wel met mijn gezin, want daar heb ik door mijn werk al weinig tijd voor. Het is goed dat onze kinderen leren dat er behalve kerstmis ook andere feesten zijn, die in andere culturen leven. Zo krijgen ze een bredere kijk op de wereld.”

De Israëlische ambassadeur in Nederland, Haim Divon, ging voor in het gezang van traditionele Joodse liederen.

Ook de talrijk aanwezige kinderen konden kaarsjes aansteken.

De viering werd georganiseerd door hotelier Benoit Wesly, die voorzitter is van de Joodse Gemeenschap in Maastricht.