Expositie André Joosten

t/m 31 december bij Victor 4art

Woensdag 18 december 2013

André Joosten is theatermaker, schilder en decorontwerper. Verder tekent al zijn hele leven lang. Echter, van beroep is hij grafisch vormgever, waarbij je vrijwel geheel van de computer afhankelijk bent. Om die reden ging hij in zijn vrije tijd steeds meer schilderen, wat leidde tot een levendige expositie bij Victor 4art, waar tot en met 31 december zijn verrassende werken zijn te zien. 

 

Maar dat schilderen van André Joosten is niet 'zomaar' een vrijetijdsbesteding. Zo behoort hij al twintig jaar tot de vaste kern van de "Portret-en-modelgroep Amsterdam", een groep kunstenaars die een paar keer per week samenkomen en schilderen in het atelier De Stoker onder leiding van Wim Albrink. Ook werd zijn kwaliteitswerk al meerdere malen bekroond, met onder andere in 2010 de tweede prijs in de Alphons Winterprijs en in 2012 een eervolle vermelding voor het schilderij 'Zondagmiddag' (zie hieronder). Ook maakte hij een portret genaamd "Koning Willem Alexander", dat later werd aangekocht door de Rechtbank Arnhem-Leeuwarden.

Interesse in de expositie? Neem dan zeker eens een kijkje in Victor 4art, aan de Heerlerbaan66 te Heerlen! De expositie is geopend op maandag van 13.00-18.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.

 

Zondagmiddag  Walexander