Made in Tegelen

Sigarenfabriek Hovens in vuur en vlam voor kwaliteit

Donderdag 21 november 2013

In Nederland gingen de meeste sigarenfabrieken in rook op. De sigaar heeft het moeilijk in onze tijd. Opgebrand. Zijn gloedvolle gloriedagen beleefde hij in een lang verleden. Een verleden waarin het roken van pijp, sigaar en sigaret doodgewoon was. De sigaar gold als een symbool van het goede, welgestelde leven. Een bekroning van een copieuze maaltijd en als begeleider tijdens een digestief onder notabele heren. Hoewel de meeste sigarenfabrieken in Nederland inmiddels ter ziele zijn, worden in het Noord-Limburgse Tegelen ambachtelijke sigaren gemaakt. Sigarenfabriek Hovens is in Limburg de enige overgebleven producent, opgericht in 1935. Het nostalgische vuur brandt nog steeds in Tegelen.

Lees meer over de sigarenfabriek Hovens in de nieuwe Chapeau, editie 6.