Jumping Indoor Maastricht

Jim keert terug met kwaliteit

Zaterdag 30 november 2013


Bij de terugkeer van Jumping Indoor Maastricht viel de bezoekers vooral op dat het evenement meer kwaliteit heeft gekregen. Vooral in de aankleding, de culinaire verzorging en de algehele uitstraling. Weliswaar is de piste kleiner en ook de VIP-loges en tribunes zijn wat kleiner dan vroeger, maar de organisatoren Marcel Hunze en Frank Kemperman hanteren het principe: Liever klein maar goed beginnen, dan groot maar onhaalbaar.

Het JIM werd geopend door gouverneur Theo Bovens die de plaats innam van burgemeester Onno Hoes die wegens het overlijden van zijn vader niet erbij kon zijn.

De opening stond deels ook in het teken van de viering ‘200 jaar Koninkrijk’ die in Maastricht op 30 augustus 2014 een hoogtepunt krijgt. In de gezamenlijke stand van Chapeau Magazine, de Gemeente Maastricht en Chemelot Campus werd het comité van aanbeveling voor deze viering ontvangen door de gouverneur en door Ton Wanders, verantwoordelijke voor International Affairs van de Gemeente Maastricht.

Speciaal voor de opening was er een optreden van de Koninklijke harmonie Sainte Cécile uit Eijsden, die verbonden zal zijn aan de viering in 2014. Onder meer speelde de winnaar van het Wereld Muziek Concours een muziekstuk waarop paarden trappelden op een houten vloer.

Doordat de tribunes goed bezet worden en de VIP-boxen zelfs nagenoeg uitverkocht zijn, ziet het er naar uit dat JIM een goede doorstart heeft gemaakt en dat het voor de komende jaren weer een vast evenement op de MECC-kalender zal zijn.