UMC + in top 50 van de wereld

in world university rankings

Vrijdag 11 oktober 2013

 

Het onderzoek en onderwijs van het Maastricht UMC+ staat in de top vijftig van academische medische centra in de wereld. In de World University Rankings van Times Higher Education staat het Maastricht UMC+ op de 43e plaats in de categorie klinisch, pre-klinisch en gezondheid. Daarmee is het na Erasmus MC in Rotterdam het tweede Nederlandse academisch centrum in de wereldranglijst.

Decaan van het Maastricht UMC+, prof. dr. Albert Scherpbier is blij met de hoge notering: “De manier waarop we binnen het Maastricht UMC+ de hele keten (van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek tot aan klinisch onderzoek en alles wat daar tussenin zit) onderzoeken en proberen te verbeteren werpt duidelijk zijn vruchten af. Zo proberen we met een multidisciplinaire aanpak zowel de zorg  als het onderzoek en onderwijs te innoveren en te verbeteren. Uiteindelijk komt dat zowel de patiënt als de behandelend arts ten goede. Dat is toch waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.”