Snowworld

Fornix met SnowWorld naar de beurs

Dinsdag 29 oktober 2013

SnowWorld, bekend van de twee indoor skihallen in Zoetermeer en Landgraaf, maar ook van haar restaurants, hotels, fitness ruimtes en een outdoor park, boekte al drie jaar een jaaromzet van ruim 25 miljoen euro. Ook al lopen de zaken goed, verandering is op komst.

Het zal hopelijk meer deuren openen: SnowWorld als beursgenoteerd bedrijf. Fornix Biosciences - een beursgenoteerde activiteitloze onderneming dat grotendeels in handen is van de investeringsmaatschappij Value8 - zal zich omdopen tot SnowWorld. Het is een omgekeerde overname, watbetekent dat SnowWorld de beursnotering van Fornix overneemt. Dit voor 20 miljoen euro, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd via de uitgifte van nieuwe aandelen en een lening van SnowWorld aan Fornix.

Maar waarom? Volgens Fornix heeft SnowWorld goede kansen om de omzet en winst verder te laten groeien. SnowWorld werkt namelijk al aan vestigingen in Barcelona en in Parijs.