Made in Limburg

Een ambachtsman van een wereldmerk uit Margraten

Donderdag 24 oktober 2013

Tijdens het North Sea Jazz festival roemde de befaamde Nederlandse jazztrompettist Eric Vloeimans op tv zijn onafscheidelijke Van Laar trompet. En hij is niet de enige die de loftrompet steekt over de trompetten en bugels van de uit Margraten afkomstige Hub van Laar. Van het Concertgebouw Orkest Amsterdam tot in de popgroep Rowwen Hèze en van het James Last Orchestra tot de Italiaanse stertrompettist Luca Aquino weet men de uitzonderlijke kwaliteit van het inmiddels tot wereldmerk uitgegroeide Van Laar Trumpets & Flugelhorns te waarderen. Hub van Laar is er echter beslist niet de man naar om rond te bazuinen hoe goed hij is. "We werken in een hecht team. Het draait niet om mij, maar om onze instrumenten. Ik voel me een werkman die door niemand gekend hoeft te zijn."

Lees de rest van dit artikel in Chapeau, editie 5!