Van galerie naar inspiratiewinkel

Over de nieuwe expositie van Galerie Judy Straten

Dinsdag 29 oktober 2013

Design en mode: zijn ze simpelweg een product of toch ook een kunstuiting? Waar trek je de grens? De galerieën van vandaag de dag experimenteren ermee.

Een concept store is een voorbeeld van zo’n grensverleggende galerie. Door middel van meer uitstraling, een stevigere identiteit en de verkoop van unieke, kunstzinnige producten wil het verder gaan dan alleen het aanbod: de consument is het middelpunt.

Judy Straten, van de gelijknamige galerie, ziet dit anders. Concept stores verkopen volgens haar teveel dezelfde producten, dragen wellicht dan ook dezelfde identiteit uit wat het uiteindelijk weer mainstream maakt. Het kan volgens haar anders.

Daarom, vanaf 29 november 2013 tot en met 19 januari 2014, transformeert zij samen met kunstenaars, ontwerpers en fashion designers, haar galerie tot een In Store: een inspiratiewinkel. Op allerlei manieren presenteren de artiesten hun zienswijze. Van geurbeleving tot lichtkleding, van praktisch ontwerp tot kunstwerk. Kan de galerie, in tegenstelling tot een concept store, wel veranderen in een In Store zonder haar kwaliteit en identiteit te verliezen?

Meer informatie over de openingstijden of de expositie zijn hier te vinden.