Cinesud

Breidt uit.

Donderdag 3 oktober 2013

Het initiatief Cinesud, dat sinds een paar jaar een platform vormt voor mediaprofessionals en aankomend talent in Limburg en de Euregio, gaat uitbreiden.

Vanaf half oktober gaat Cinesud zich vestigen in het Carbon6-gebouw in Heerlen. Niet vreemd, want Heerlen is naast de Provincie limburg, het Nederlands Filmfonds en Creative Drive een van de investeerders in Cinesud.

Cinesud gaat ook de focus uitbreiden. Niet alleen de traditionele film- en televisieprojecten zullen opgepakt worden, ook zal nu gewerkt worden op digitaal gebied.

En Cinesud gaat het platform meertalig maken, om zo ook de Duitse en Belgische filmwereld erbij te betrekken. „We willen Euregionaal werken”, zegt Guido Franken, de manager van Cinesud, „dat biedt ons meer mogelijkheden”.

Cinesud was in 2011 een initiatief van filmmaker Elbe Stevens, die zijdelings nog erbij betrokken is, maar zich vooral concentreert op zijn eigen filmproducties. Zo is hij nu bezig aan de voorbereiding van de film d’Artagnan, de beroemde Franse musketier die sneuvelde voor de poorten van Maastricht.