Bouchon d´en face

Opening Wyck (Maastricht) 30-09-2013

Dinsdag 1 oktober 2013


Het ontbreekt er overigens nog maar aan dat er hier frans wordt gesproken. Een kwestie van tijd wellicht, pas une question de gout mais une question de temps.

Gebrek aan onderscheid, dat was het moraal van het verhaal van Stefan Gybels en John Hoofs in Dagblad de Limburger nu ruim 1 jaar geleden. Wyck is allang niet meer in opkomst. Wyck is bien arrivé, op zijn Frans gezegd.

Maar de bouchons zijn wel in opkomst. Vanaf vandaag is het aantal verdubbeld in Nederland. Monfrance, Coupe d'or, Quartier cq Rive droite, de Marais, rue de Gand Lille, vieux Lyon, Bouchon. Zo maar een reeks indrukwekkende franse namen en benamingen.

Bouchon d'en face. Bouchon aan de overkant van de Maas, aan de overkant van Luik aan de overkant van Lyon.

Machtige steden, met machtige bouchons. In de Guide Michelin hebben ze een aparte plek. Ze staan er als volgt omschreven:

Degustation de vin regionaux et cuisine local, une ambiance typiquement Lyonnaise ou Maastrichtoise, ou in dit geval ook un petit Françoise. mmers zij staat voor de inrichting en die staat als een huis, dat wisten we al voor het afgelopen proefweekend.

De eerste bouchon van Maastricht, de eerste bouchon van zuid Limburg, de eerste bouchon van Limburg, de eerste van Nederland? Nee dat laatste dan net niet, bouchon du centre in Amsterdam, is de eerste in de rij.

We sluiten aan bij de reclame van Avis, het tweede beste autoverhuurbedrijf. Bouchon d'en face, nummer 2 van de bouchons in Nederland. En nummer 1 in Maastricht en omstreken.

Robert Lesenne zaliger, topkok uit Luik introduceerde het in België.

Hier kun je terecht voor een goede slok wijn en Gulpener bier en een stevige hap.

Troeven zijn gastvrijheid en gezelligheid.