Reisverslag Barcelona

Bijzondere architectuur maakt een stad geliefd en leefbaar.

Dinsdag 17 september 2013

Niet voor niets een van de favoriete stedentrips in Europa, de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Dit jaar lijkt er alweer een verdere groei van het toerisme verwezenlijkt te worden. De stad heeft al van voor de Olympische Spelen veel geïnvesteerd om aantrekkelijk te zijn voor bezoekers. En dat werkt.

Klassiek en modern, in Barcelona gaat dat naadloos in elkaar over. En je merkt na een aantal dagen lopen dat het weliswaar een mondaine stad is, maar het centrum zo gek groot niet is, zodat je je er gauw thuis begint te voelen en de weg leert kennen. Dat gevoel wordt versterkt door de vele sierlijke gebouwen, de goede planologie. Menig stadsbestuur zou verplicht op excursie moeten naar Barcelona.

Lees meer in de nieuwe Chapeau, editie 5.