Luc Soete

'Ik werk eigenlijk niet, ik geniet van het leven en krijg ervoor betaald.'

Dinsdag 17 september 2013

Zijn benoeming vorig jaar tot rector magnificus van de Universiteit Maastricht was niet echt verrassend. Professor dr. Luc Soete (1950) geldt al jaren als een zwaargewicht in de wereld van de wetenschap. De Belgische econoom was (en is formeel nog steeds) hoogleraar Internationale Economische Betrekking aan de UM, was mede-oprichter van het instituut MERIT (Maastricht Economic Institute on Innovation and Technology) en lid van de Nederlandse Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid en van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Al vanaf het behalen van zijn doctoraaat aan de universiteit van Sussex geldt hij als een internationaal belangrijk onderzoeker en publicist op het gebied van economische innovatie. Tal van overheden in binnen- en buitenland hebben regelmatig een beroep op hem gedaan.

Zijn colleges en toespraken zijn doorgaans, ondanks de ingewikkelde problematiek, goed te volgen vanwege de heldere opbouw. En Soete is, met de nodige humor en zin voor relativering, vooral ook ‘down to earth’ gebleven.

Lees meer in de nieuwe Chapeau, editie 5.

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen