Home > Mode en Beauty > Luc Jongen opent tweede winkel in centrum Maastricht

Luc Jongen opent tweede winkel in centrum Maastricht

In de Maastrichtse Stokstraat openden afgelopen weekend voor het eerst de deuren van NN07 by Sketch., de nieuwste aanwinst van de Sketch.-modefamilie.

Sinds de opening in 2018 hebben liefhebbers en kenners van heinde en verre hun weg naar Sketch. Maastricht weten te vinden. De hippe winkel van Luc Jongen staat garant voor een unieke en exclusieve collectie Italiaanse, Franse, Amerikaanse en tegenwoordig ook Scandinavische merken. Zelfs tijdens en na Covid-19 blijft de modezaak onveranderd populair. Dat resulteerde in 2021 in de opening van Sketch. Maaseik. Toen zelfs die vierkante meters niet voldoende ruimte boden om de aanhoudende vraag tegemoet te komen, besloot Luc het opnieuw dichter bij huis te zoeken. ,,Maastricht is een bruisende stad en in mijn optiek nog onderbezet op het gebied van exclusieve modezaken. Ik had altijd al een oogje op het pand aan de Stokstraat 35. Hier had ik als 16-jarige mijn eerste bijbaantje in de modeindustrie, toentertijd bij StyleSuite. Ik wist wat het pand te bieden had en ook dat het pand sinds het vertrek van mijn vroegere werkgever nooit meer optimaal is benut.’’ In samenwerking met Tim Reiters is hier de afgelopen periode een modewinkel neergezet die qua uitstraling en interieur niet onderdoet voor winkels zoals je ze in Parijs of Berlijn tegenkomt.

Voor de invulling van zijn tweede Maastrichtse modezaak koos Luc Jongen bewust voor een andere insteek dan bij Sketch. „We hebben binnen Sketch. gekeken naar de best presterende merken. NN07, of No Nationality, speelde daar een belangrijke rol in. Het van origine Deense merk is jong, exclusief en streeft dezelfde visie na als wij.’’ Dat de nieuwe winkel van Sketch. de naam NN07 draagt betekent echter niet dat er alleen maar kleding van het Deense merk te krijgen is. „NN07 by Sketch. is een multibrandstore met NN07 in de hoofdrol, daarnaast verkopen we kleding en accessoires, maar ook tafelboeken en geuren, van andere merken waar we graag mee samenwerken.”

Om er zeker van te zijn dat Sketch. en NN07 by Sketch. elkaar aanvullen en ook blijven aanvullen, verwelkomt Luc Jongen de komende periode bij Sketch. een aantal nieuwe merken en zal de komende periode moeten uitwijzen welke merken beter in de Bredestraat en welke in de Stokstraat passen. „Wellicht gaan we de dames- en herenmode wel wat meer uit elkaar trekken. Wie weet!’’

NN07 by Sketch. is sinds afgelopen weekend geopend. Eind deze week is naar verwachting ook de riante kelder klaar voor klanten.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.