Home > Living > Willemskaai, wonen op een oude scheepswerf

Willemskaai, wonen op een oude scheepswerf

De komende tien jaar verrijzen er 393 appartementen aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart in Eisden – Maasmechelen. Willemskaai wordt een project met drie woonbelevingen: je kan er wonen in het groen, aan het water of met zicht op de jachthaven. Dat allemaal op een locatie waar ooit een scheepswerf gevestigd was.

De keuze voor Maasmechelen is weloverwogen door initiatiefnemer Capstone Development Group. De strategische ligging bij het drielandenpunt België, Nederland en Duitsland biedt alternatieven voor menigeen.

Een oppervlakte van bijna 70.000 vierkante meter voor de ontwikkeling van een nieuw woondorp is vandaag de dag uniek te noemen. Daarenboven wordt Willemskaai omgeven door leuke attractiepolen. Denk aan het naburige Nationaal Park Hoge Kempen, het fietsroutenetwerk, Maasmechelen Village en Fashion Point, Cable Park of de wellness van Elaisa. Zo’n combinatie van rust en beleving in de buurt is eerder zeldzaam.

Patti Verdoodt, woordvoerder van Capstone:  „We gaan 55.000 vierkante meter bebouwen, zodat er nog heel wat ruimte blijft voor een groen park. De eerste spade gaat einde van dit jaar nog in de grond. In de eerste fase ontwikkelen we de zogeheten ‘Parkview’ – woonvolumes. Die komen in vier bouwlagen, vanaf anderhalve meter boven het maaiveld, om de privacy ten volle te garanderen. Men kijkt dus niet in je bord als je langs het raam loopt. De parking komt dan weer onder het maaiveld, mooi geïntegreerd in het geheel. In de ‘Waterfront’-appartementen woont men letterlijk aan het water.  We opteren voor een iets meer stedelijke look. We werken hier in L-vorm, tot zeven bouwlagen. De patioterrassen bieden aan panoramisch zicht op de Zuid-Willemsvaart. Daarnaast grenzen de modernistische gebouwen aan een plein met groen- en speelzone. In een derde fase kan men wonen aan de jachthaven. Dit is de meest exclusieve zone, met ruime premium Dockside appartementen.  Op de kaai voorzien we horeca, maar ook een bakker, kapper en lokale kleinhandel. Dit wordt werkelijk dé parel aan de kroon van Willemskaai, waar zo’n duizend mensen komen te wonen.”

Naast de reconversie van de oude scheepswerf wil men hier ook duurzaam bouwen met een lage energienorm. Daarnaast werkt Capstone met het ‘Bring me Box’ en Stop-systeem.  Stappen en trappen worden gestimuleerd, want alles ligt op loopafstand, pakjes worden aan huis gebracht. Ook is er een vlotte verbinding voorzien via het openbaar vervoer en naar de toekomst toe is een omschakeling naar elektrische auto’s reeds ingecalculeerd.

Kopers op ‘Willemskaai’ kunnen rekenen op een volledige ontzorging vanaf de optie op een appartement tot aan de oplevering. En dan gaat het van indeling, of  wijzigingen, over materiaalkeuzes, tot interieurdecoratie. Hier voorziet men vijf types: van strak, minimalistisch, naar ‘trendy Manhattan’ , Cosy Cottage tot Vintage.

De appartementen van ‘Parkview’ starten vanaf 152.000 euro voor een 1-slaapkamerappartement tot 305.000 euro voor een penthouse. Bij Waterfront start men voor een  1- slaapkamer appartement aan 165.000 euro tot een penthouse voor 235.000 euro.  De site zal in 2028 voltooid zijn en tegen 2030 geheel worden opgeleverd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu