Home > Living > We gaan weer langzaam lekker naar binnen

We gaan weer langzaam lekker naar binnen

Auteur: Francoise Oostwegel

Oktober is weer begonnen en in de avonduurtjes dalen de temperaturen. Dat betekent lekker binnen op de bank met een hip dekentje! Maar wat is nu de nieuwe trend qua banken en accessoires?

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe bank gaat kopen die bij de rest van je bestaande interieur past, dan ben je vaak al gebonden aan één kleur. Je bereikt namelijk het rustigste resultaat door een kleur te kiezen voor de bank die terugkomt in de wandkleuren, andere meubels of accessoires. Hoef je bij de keuze voor een bank geen rekening te houden met de huidige meubels? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een bank in een neutrale kleur. Woonstijlen veranderen in de loop der jaren, maar neutrale kleuren blijven altijd hip. Door kussens en plaids in leuke kleurtjes toe te voegen krijgt je interieur zo ook een boost!

Een U-bank is ook ontzettend leuk als je een woonkamer hebt die groot in omvang is, maar ze gaan praktisch om met de ruimte. Als je normaal losse onderdelen hebt zoals een hocker is dit veel praktischer: alles zit aan elkaar en je kunt het zelf samenstellen. De U-banken zijn ontworpen om grotere groepen mensen comfort te bieden (bij gezinsuitbreiding bijvoorbeeld;) ); ze zijn daarbij dus lekker efficiënt.

Veel moderne woonkamers hebben een typisch Scandinavisch interieur. Scandinavische banken hebben een minimalistische uitstraling, met weinig frutsels. De meubels zijn namelijk vaak gemaakt van lichte stoffen en houtsoorten. Als je van lichte interieurs houdt en grijstinten, zit je in deze stijl goed. Als je voor wat meer kleur in je woonkamer gaat, kun je uitwijken naar zachte kleuren. Hierdoor ontstaat er een knusse hoek waar mensen gezellig samen kunnen ontspannen.

De finishing touch voor een gezellige woonkamer zijn de planten, accessoires, de juiste verlichting en persoonlijke spullen. Kies accessoires die passen binnen jullie stijl. En vergeet die leuke kleurenplaids niet voor op je nieuwe grote bank waar je samen gezellig onder kunt kruipen. Combineer oude en nieuwe accessoires, zodat het een mooi geheel wordt. Vul dit aan met leuke planten. Tip: Wonderwoud heeft hele toffe planten. Deze verkoop ik ook in mijn winkel. Planten zorgen direct voor een huiselijke sfeer in je woonkamer.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu