Home > Living > Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer

Auteur: Janneke Grolleman

Vloerverwarming bestaat al jaren en het gebruik ervan is verschoven van bijverwarming naar hoofdverwarming. Steeds vaker wordt er dan ook gedacht aan vloerverwarming. Hoewel in het verleden een vloerverwarming met een houten vloer geen mogelijke combinatie was, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Bauwerk Parkett – een firma uit Zwitserland – ontwikkelde namelijk een tweelaags parket. Bloemen Parket in Kerkrade is een van de parketexperts in Nederland die Bauwerk Parkett verkopen.

Vroeger en nu
Ingrid Bloemen – eigenaresse Bloemen Parket: ,,Vroeger werden er veelal massieve parketvloeren geplaatst. Door de werking van het hout was het niet goed mogelijk deze op vloerverwarming te plaatsen. De vloer kon namelijk loskomen van de onderlaag, er konden naden en scheuren ontstaan of de vloer ging schotelen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen is een parketvloer op vloerverwarming tegenwoordig mogelijk. Vloeren zijn nu niet meer helemaal massief, maar opgebouwd uit meerdere lagen. Waarbij de toplaag uit massief hardhout bestaat en de tussen- en onderlaag uit berken, multiplex of HDF. Dankzij dit tweelaags parket, dat zo is opgebouwd dat het warmte doorlaat en door de stabiliserende constructie niet reageert op de invloed van vocht, voldoet dit product aan alle warmteweerstandseisen van vloerverwarmingleveranciers. Dat maakt een houten vloer met vloerverwarming mogelijk.”

Tweelaags parket
,,De warmtedoorlaatweerstand van een houten vloer is zeer bepalend. Bauwerk Parkett onderscheidt zich op dit gebied met dit tweelaags parket. Deze vloeren hebben mooie pasvormen en zijn afgewerkt in prachtige kleuren in lak en olie, waardoor de klant geen stof in de woning heeft van het schuren. Daarbij is de legtijd ook nog eens sneller. Door al deze voordelen blijven deze vloeren vaak langer mooi, indien je voor kwaliteit kiest. En dat doe je met Bauwerk Parkett.”

Eindeloze mogelijkheden
,,Bauwerk Parkett heeft eindeloze mogelijkheden. De laatste jaren mogen we steeds meer mooie patroonvloeren leggen. Bauwerk Parkett heeft daarop ingespeeld met haar serie Formpark. Hiermee kun je leuke patronen in de woning creëren. Van visgraat, Hongaarse Punt en blok tot meer aparte patronen. En dat alles kan in combinatie met een vloerverwarming. Wij verwelkomen iedereen graag om de mogelijkheden van Bauwerk Parkett op vloerverwarming te laten zien en persoonlijk advies te geven.”

_________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu