Home > Living > Van Maastricht naar Groningen en terug

Van Maastricht naar Groningen en terug

Auteur: Françoise Oostwegel

Mijn uiteindelijke reis naar Groningen begon met een tussenstop in Zwolle. In deze stad ligt Studio Senses, een van de drie experience centres in Nederland van horecagroothandel HANOS en enkele van haar partners. Bij Studio Senses is alles te vinden voor de horecaprofessional. Zowel op keuken- en interieurgebied, maar ook als het gaat om terrassen of hotelkamers, want ook die zijn te bewonderen in Studio Senses.

Ik stopte in Zwolle om inspiratie op te doen voor een nieuw project in november, maar daar zal ik een andere keer over uitweiden 😉 Bij Studio Senses kun je een leuke manier inspiratie opdoen, maar ook kunnen ze je helpen met de totale verbouwing van je nieuwe zaak. Ze maken 3D-tekeningen en kunnen behulpzaam zijn met het maken van een totaalplaatje voor het interieur.

 

Na een uitvoerig bezoek aan het experience center zetten wij onze reis voort naar Groningen. We sliepen in The Student Hotel, dat geopend is in 2016. The Student Hotel – ook in Maasticht is er sinds vorig jaar een gevestigd – is een superleuk concept voor de jongeren onder ons. Het interieur oogt tof, maar is tegelijkertijd simpel en vooral ook leuk en praktisch. Design en comfort in het noorden!

Bij onze aankomst in Groningen reden we zo het feest gedruis in: het was Gronings Ontzet, voor Groningers dé feestdag van het jaar. De straten hingen vol met vlaggen en overal was muziek en drank. Tijdens Gronings Ontzet wordt gevierd dat de stad in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Münster had doorstaan.

Een rondje stad maken zat er dus zeker weten in: op elke straathoek het was gezellig. Yves wilde graag de cafés uit de top-100 langs, waaronder voormalig nummer 1 Café Wolthoorn & Co. We met name benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe ‘onze noordelingen’ hun cafés inrichten. Het interieur deed ons denken aan het oude Café de Bobbel in Maastricht. Een authentiek bruin café met schilder- en dichtkunst rondom en veel koperaccenten. Tijdens ons bezoek speelde er een leuke jazz-artiest en er hing een topsfeer.

Deze avond gingen we eten in De Pijp Wine & Dine, een restaurant met een bestekje in de Michelingids. De zaak bleek ontzettend leuk te zijn ingericht, met een aantal eyecatchers in het interieur. We hebben er heerlijk gegeten, maar onze Insta-volgers hebben dit wel meegekregen denk ik 😉 #foodlover. Rond 23 uur werd de herinnering aan het Gronings Ontzet kracht bijgezet met een prachtig vuurwerk.

In de ochtend had ik bij Vos Interieur een afspraak met Albert Ark. Overigens met een goede reden: op maandag en dinsdag werk ik voor de Oostwegel Collection als designconsultant, daarvoor was deze wereldreis 😉

Samen met Vos interieur ga ik het nieuwe interieur verzorgen van L’Auberge, het lunchrestaurant van Château Neercanne. De Oostwegel Collection heeft al jaren een fijne samenwerking met Vos Interieur. Het bedrijf tekende bijvoorbeeld voor de inrichting van het Kruisherenhotel.

Zelf bezocht ik 15 jaar geleden al – samen met mijn ouders – de showroom in Groningen. De aanleiding was de inrichting van het Kruisherenhotel, dat op dat moment net een ingrijpende restauratie achter de rug had. Achteraf kan ik stellen dat op dat moment bij mij de liefde voor design er al inzat!

Ook vandaag is dag is het nog een prachtige showroom, zoveel moois en alles van een hoge kwaliteit design! Ik voelde me helemaal in mijn sas.

Albert had, samen met Bart Vos, een aantal meubels bij elkaar gevonden die matchen met het idee dat ik had bij de nieuwe restyling van L’Auberge. Hij kwam opdraven met enkele prachtige stoelen, waardoor ik nog meer in mijn element was. Het massief donkere hout in combinatie met leer, naar een ontwerp van Bart Vos, sprak mij ook gelijk aan. Bovendien kan ik zeggen: wat zit deze stoel heerlijk!

Verder gingen we op zoek naar bijpassende tafels, onderstellen en gordijnen. Zelf vind ik het altijd belangrijk om een eyecatcher in je zaak te hebben, waar de mensen over zullen spreken.

Albert kwam met het voorstel om de ‘chef’s table’ te laten maken door Dirk van der Kooij, die tafels uit gerecycled plastic maakt. Dat geeft een erg toffe uitstraling. De kleuren hebben we samen uitgezocht en hier gaat dan eerst een proefstuk van gemaakt worden.

Altijd spannend hoe het er dan uiteindelijk uit gaat zien als alles samen is gesmolten en geperst.

Na alles te hebben uitgezocht en bij elkaar gematched hebben, kreeg ik nog een rondleiding door de showroom. Ze hebben een aantal showkamers en overal staan de mooiste design meubels en –accessoires, variërend van lampen, stoelen, banken, kasten, noem maar op.

Ook was er een afdeling met een ruime keuze uit stoffen, prints en kleuren voor stofferingen. We hebben  alle proefstalen en stoelen ingeladen in de auto om volgende week de presentatie te kunnen doen voor de baas ;). Hopelijk vindt hij het net zo mooi als Albert Ark en ik, zodat we kunnen starten met  de restyling van L’Auberge.

De terug reis naar het zuiden werd nog even onderbroken met een tussen stop bij sterrenrestaurant Brienen aan de Maas. Als we er dan toch langsrijden, dan ook hier maar meteen even het interieur inspecteren ;). We hebben er overigens heerlijk gegeten; een perfecte afsluiting van een lange autorit.

__________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu