Home > Living > Van Carpe Diem naar Brasserie Markt Achttien

Van Carpe Diem naar Brasserie Markt Achttien

Auteur: Françoise Oostwegel

Door de inrichting die ik heb gedaan voor Stadsherberg De Poshoorn in Maastricht kwam ik in contact met Nadine en Ruud van den Berg. Zij wilden een nieuwe zaak beginnen in Meerssen en polsten mij of ik de inrichting voor mijn rekening zou willen nemen. Ik hoefde niet lang na te denken, want horeca-zaken inrichten vind ik echt een van de leukste dingen om te doen.

Toch kreeg het project nog even een spannende wending. Want toen ik op het punt stond het project aan te nemen werd mij duidelijk dat er een stevige deadline aan vastzat. De hele inrichting moest binnen twee weken in kannen en kruiken zijn. Oké, dat was dus een ander verhaal. Ik moest even goed nadenken, want een horecabedrijf in veertien dagen van een nieuwe inrichting voorzien, is wel een behoorlijke uitdaging. ,,Niets is onmogelijk”, antwoordde ik stoer. ,,Ik neem deze opdracht graag aan! Het houdt me van de straat 😉

Een paar dagen later spraken we af bij Carpe Diem op de Markt in Meerssen. Wat een topplek; ik had niet gedacht dat het op de Markt in Meerssen op een dinsdag zo druk kon zijn. Ik kwam binnen en dacht gelijk: ‘En dit moeten we verbouwen in twee weken? Waar gaan we aan beginnen?’ Heel even had ik spijt dat ik er ‘ja’ tegen had gezegd.

  
Before                                                                             After

In het begin denk je: oh, een likje verf hier, wat nieuwe spullen daar en het is klaar! Nou mooi niet, want uiteindelijk wil je er toch een zaak van maken die helemaal bij je past. Daar zijn we dus uiteindelijk ook voor gegaan.

De hoofdmaterialen waren eikenhout, koper, blauwstaal en beton. Het oude tapijt ging eruit (tussen haakjes: tapijt in een eetcafé? No go!) en er kwam een prachtige nieuwe eikenvloer in van Pascal van der Rijdt. Ik ben bij hem langs geweest in Heer. Echt een superwinkel maar wel te veel keus voor mij, want alles was wel mooi. Ik nam een aantal showvloeren mee naar Nadine en Ruud en de keuze viel al snel de eikenvloer, waarvan ik een monster had meegebracht.


Het eikenhout zou een perfecte combinatie vormen samen met het blauwstaal. Daar hebben we de bar mee bekleed. De tafels – van hetzelfde materiaal – heb ik ontworpen samen met Robert Leenders, die tevens mijn kandelaren uit blauwstaal vervaardigt. Een echte topper dus.

Vaak zijn vakmensen niet zo blij met mij, aangezien ik altijd last minute kom, of projecten op me heb genomen die een snelle deadline hebben.

Interieurbouw Curfs zorgde voor de eikenhouten tafelbladen. Ook dit was weer even spannend, want een aantal leveranciers kondigde aan dat eikenhout bijna out of stock was!


De grootste uitdaging waren de op maat gemaakte kasten die door de hele zaak stonden. Er was geen tijd om deze helemaal te slopen, want in dat geval moest alles echt flink worden verbouwd en dat is niet te doen in twee weken tijd. Maar wat moesten we er dan mee doen? Er overheen verven? Uiteindelijk kwamen we op het idee om het te laten bestickeren. Het pakte echt perfect uit! Trouwens een goeie tip voor thuis: als je een kast zat bent, laat hem dan bestickeren. Ik zocht een mooie afbeelding uit op Shutterstock van een betonlook. Deze moest wel zo realistisch mogelijk zijn.

  
Before                                                             After

Het begon erop te lijken dat het – met hier en daar wat gezonde stress – toch allemaal prima haalbaar was. Iedereen hielp goed mee – van familie tot vrienden van Nadine en Ruud – en de werkmannen waren ook al niet te stoppen.

Het interieur is uiteindelijk eigentijds en een tikje speels geworden. Echt een zaak zoals je veel ziet, maar wel met een persoonlijke Touch. De eyecatcher is natuurlijk de lamp ZUID, deze kon niet ontbreken in het geheel. En je ziet: met een aantal ‘kleine’ aanpassingen kom je al een heel eind! Nu is het voornamelijk nog een beetje aankleden hier en daar, maar iedereen weet dat als je een zaak hebt deze zo volstaat met spulletjes (troep dus) 😉 1 juni zijn ze opengegaan met een super feestje om het goed in te wijden! Ga zeker eens een kijkje nemen!

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu