Home > Living > Uit het prestige trendboek: Minder is meer

Uit het prestige trendboek: Minder is meer

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Minder is meer.

Een goede balans tussen werk en privéleven is voor velen nog dagelijks zoeken. De Noorderse landen, waar eerder gekozen wordt voor ’the good life’ dan voor ’the goods life,’ geven het goede voorbeeld. 

Meer uit het leven,
Trendwatchers voorspellen dat we tegen 2030 grotendeels evolueren naar een 15-urenwerkweek. De meesten onder ons stellen immers vast dat we beschikken over voldoende welstand om een goed leven te leiden. Na te streven rijkdom zit niet (meer) in materiële zaken als een degelijk huis of een dure wagen, maar in tijd die we positief kunnen besteden. Dat wordt ons kostbaarste bezit. Hoe kunnen we meer uit ons leven halen is de hamvraag.

De 4 p’s, 
Vandaag dient één op vijf producten of diensten om ons leven makkelijker en betekenisvoller te maken. Voor onder-
nemingen wordt het een uitdaging om nog een echte meerwaarde te bieden, zowel lokaal als globaal. Of een merk een meerwaarde biedt, wordt afgetoetst aan de volgende vier waarden, oftewel de 4 p’s: people, planet, purpose en profit. Succes schuilt in de manier waarop met verandering wordt omgegaan en hoe snel men zich kan aanpassen.

Gelukkigste landen ter wereld, 
In Noord-Europa, met name in Finland, Noorwegen, Denemarken en Zweden manifesteert deze trend zich al. De kwaliteit van het leven primeert er en drukt zijn stempel op keuzes die zowel privé als professioneel gemaakt worden. De balans is er beter in evenwicht dan bij ons en brengt rust. Geen wonder dat de gelukkigste mensen ter wereld uit deze contreien komen.

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu