Home > Living > Uit het Prestige Trendboek: Bamboe

Uit het Prestige Trendboek: Bamboe

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Bamboe.     

Natuurlijke materialen scoren niet alleen in het interieur, ook buitenshuis kiezen we voor ecologische alternatieven. Koploper in 2019 is Bamboe. 

100% afbreekbaar
Bamboe kun je de laatste jaren op z’n minst een sterke stijger noemen. Die populariteit dankt bamboe aan zijn veelzijdigheid, maar ook aan zijn milieuvriendelijke karakter. Het is snelgroeiende grassoort die snel kan geoogst worden en snel weer aangroeit. Het materiaal is 100 procent afbreekbaar en is dus niet milieuverontreinigend. 

Wist je dat Bamboe nog harder is dan vele houtsoorten? 

Tikkeltje Luxueus
Enkele jaren geleden werd bamboe nog beschouwd als ‘goedkoop’. Ondertussen is dat imago helemaal omgeslagen. Doordat de consument bewuster en meer ecologisch kiest, moet het aanbod die vraag volgen. Hierdoor hebben meer ontwerpers het materiaal leren kennen en gebruiken. Vandaag wordt bamboe geassocieerd met natuurlijk, verantwoord en zelfs ietwat luxueus. 

Mooi meegenomen
Een tuinset in bamboe wordt een must have voor de zomer. Het materiaal is bijzonder stijlvast en duurzaam. Meubilair in bamboe vergt ook weinig onderhoud, wat mooi meegenomen is. Wist je trouwens dat bamboe nog sterker is dan vele houtsoorten? Dat komt door de compacte vezelstructuur. Bamboe gedijt zowel in vochtige als in droge omgevingen. 

_____________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu