Home > Living > Tour d’Au Four is een feest van inspiratie

Tour d’Au Four is een feest van inspiratie

Keukenzaak Au Four in Hoensbroek houdt op 14 en 15 maart voor de zesde keer haar succesvolle Tour d’Au Four. Je zou het tweedaagse event een one-stop-shop kunnen noemen voor iedereen met verbouwplannen. Berden Wonen, Moonen Bouw, Jack Waayen Beeld en Geluid, Bloemenparket en Rob Stassen Woninginrichting zijn dat weekend aanwezig in de stijlvolle showroom van Au Four. „Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken, willen ook vaak een nieuwe parketvloer, zijn op zoek naar een bouwbedrijf of willen hun huis opnieuw inrichten,” vertelt Au Four-directeur Paul Mackus. „De partners die betrokken zijn bij Tour D’Au Four hebben gemeen dat het familiebedrijven zijn die kwaliteit bieden. Het is belangrijk dat mensen zich thuis voelen bij een bedrijf en dat er vertrouwen is. Daarom hebben we juist deze partners betrokken bij Tour D’Au Four.”

Lifestyle
Paul Mackus spreekt met een aanstekelijke bevlogenheid over het lifestyle-event. „We willen mensen vooral inspireren als ze hiernaartoe komen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons niet alleen te richten op keukens, maar ook op bouw en woninginrichting. We hebben alle facetten samengebracht en willen vooral op een laagdrempelige manier met mensen in gesprek gaan.” Tour D’Au Four heeft de sfeer van een klein festival. Er zijn koks van verschillende gerenommeerde keukenmerken die demonstraties geven, een barista van Blanche Dael bereidt koffie, er is een wijnproeverij en er zijn versnaperingen. „We presenteren natuurlijk onze producten, maar doen dat in een informele sfeer,” zegt Mackus. „Daarbij zijn al onze partners van de persoonlijke aanpak.”

Trends
De trend die Mackus op keukengebied signaleert is dat klanten langzaam afstappen van de hoogglans witte keuken en steeds meer durven te experimenteren. „We zaten heel lang in de witte periode,” lacht hij. „Maar we zien dat mensen nu ook voor donkere tinten gaan.” Ook de ouderwetse afzuigkap verdwijnt langzaam uit de keuken. De roestvrijstalen kolos die boven de kookplaat hing en het zicht belemmerde, zit nu steeds vaker subtiel verwerkt in de kookplaat.

Goede gesprekken
Ook ziet hij dat keukens gedurende de afgelopen jaren een andere functie hebben gekregen. „De keuken heeft een steeds belangrijkere rol in het huis. Het is de plek om te eten, maar ook om te werken, te spelen en koffie te drinken met vrienden. Aan de keukentafel vinden de goede gesprekken plaats. Het is het centrum van het huis geworden. Samen met onze klanten zoeken we naar creatieve oplossingen. Ons doel is om van iedere keuken iets bijzonders te maken.”

Akerstraat-Noord 350, Hoensbroek (NL) – aufour.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu