Home > Living > Sneak Peek: Een van de spannendste woningen van Maastricht

Sneak Peek: Een van de spannendste woningen van Maastricht

Auteur: Ingrid Beckers

Aan de historische Stenenwal in Wyck bewoont Marlies Haack-Hermans een van de spannendste nieuwbouwwoningen van de Maastrichtse binnenstad. „Voor mij is er geen betere plek om te wonen. Zou een kunstenaar mijn uitzicht bij zonsondergang schilderen, dan denk je waarschijnlijk: wat overdreven, dit is té mooi.”

‘De architect liet zich inspireren door monumentale herenhuizen in de binnenstad.’

Een modern strak woonobject pal aan de Maas in een van Maastrichts charmantste wijken Wyck. Stammend uit 2000 is het huis van Marlies Haack een jongeling. En toch voelt het alsof de nieuwbouwwoning altijd al op deze historische Stenenwal heeft gestaan. Dat krijg je met die gegraveerde Latijnse woorden op de gevel: ibi bene ubi sum. „De zin betekent: Daar waar het goed is, daar ben ik. Ik vond deze tekst goed passen. Voor mij is er in heel Nederland geen betere plek om te wonen; ik ga hier nooit meer weg.”

Geef haar eens ongelijk met dat uitzicht als een ansichtkaart. Vanuit de woonkamer en de gezellige wintertuin − één etage hoger − kijkt Marlies uit over alle kerktorens van de stad. Je ziet de Onze Lieve Vrouwe Kerk, de St. Servaes en het rode torentje van de St. Jan op het Vrijthof, helemaal rechts de Awwe Stiene. In de vroege herfst tegen zonsondergang vindt Marlies de stad op zijn mooist. Op haar iPad staan spectaculaire foto’s van de sunset aan de Maas. „Kijk, als een kunstenaar het zo zou schilderen, dan zeg je waarschijnlijk: ‘Wel wat overdreven’. Maar dit is de werkelijkheid. De lucht verandert per seconde van kleur. Als de zon achter de Aw Brök verdwijnt, baden de Maas, de huizen, de bootjes, het park en mijn woning in een schitterend rode gloed.”

Lees het hele verslag over een van de spannendste nieuwbouwwoningen van de Maastrichtste binnenstad nu in de nieuwe Chapeau Magazine!

Wilt u Chapeau magazine iedere twee maanden ontvangen, kijk dan op: http://bit.ly/1LRKBKK
De losse verkooppunten vindt u via http://bit.ly/1hyXzNz
Chapeau Magazine liever op de iPad lezen? Ga dan naar http://bit.ly/1mqv6ME


Foto’s: Sergé Technau

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.