Home > Living > Second Home verwacht druk beursweekend

Second Home verwacht druk beursweekend

Naar schatting één op de twintig Nederlandse gezinnen heeft een vakantiewoning in binnen- of buitenland. En het aantal tweede woningen groeit nog steeds. ,,Was het bezit van een vakantiewoning vroeger voorbehouden aan een selecte groep, tegenwoordig is het kopen van een tweede woning heel normaal”, zegt Tom van den Brink, exhibition manager Second Home, de organisator van de Second Home Beurs Maastricht, die in het weekend van 26 en 27 januari wordt gehouden in MECC Maastricht.

Wie graag inspiratie wil opdoen voor een tweede huis of concrete plannen heeft om een villa, appartement of chalet aan te kopen in binnen- of buitenland kan op de tweede editie van de Second Home Beurs Maastricht terecht bij meer dan zestig makelaars en projectontwikkelaars. Nederland, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje blijven de toplanden voor een vakantiewoning. Maar ook vastgoedaanbieders van woningen op exotische bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Thailand zullen niet ontbreken.

„Tijdens de Second Home Beurs kunnen bezoekers ook seminars en presentaties van deskundigen bijwonen,” vertelt Tom van den Brink van de Second Home Beurs. „Aan de koop van een tweede woning zijn immers heel wat aspecten verbonden waarmee potentiële kopers rekening moeten houden. Zo hanteert elk land zijn eigen fiscale en juridische wet- en regelgeving. Veel mensen vragen zich bovendien af hoe ze een tweede woning succesvol kunnen verhuren en wat de mogelijkheden zijn op het vlak van financiering. De seminars bieden veel informatie over praktische zaken rondom de aanschaf en het bezit van een tweede huis. Na afloop hebben bezoekers ook nog de mogelijkheid om de spreker persoonlijk vragen te stellen. Met al deze nuttige informatie en handige tips zijn zij dan een stap dichterbij het verwezenlijken van hun droom.”

De toenemende belangstelling voor een tweede huis in binnen- of buitenland valt volgens Second Home voor een belangrijk deel te verklaren uit een zoektocht naar rendement. ,,Voor veel (potentiële) eigenaren is een tweede woning een aantrekkelijk alternatief voor banksparen. Ook buitenlands vastgoed wint aan populariteit. Dit komt mede door de gunstige belastingregels. Woningen in landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft worden in het land zelf belast en niet in Nederland. Verschillende landen, waaronder Oostenrijk, Bonaire en Duitsland kennen geen of een aanzienlijk lagere heffing op vermogen dan in Nederland.”

De Second Home Beurs Maastricht is toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een kaart. Deze is te gratis te registeren via deze link: https://bit.ly/2Fb4OzM

___________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu