Home > Living > Ruimte en luxe in stadse sferen

Ruimte en luxe in stadse sferen

Uitzonderlijk riant wonen op een top- locatie in het centrum van Heerlen: de appartementen van Residentie de Veste II zijn van een unieke kwaliteit en afmeting.

Sjef en Margot Welling kochten een appartement op de bovenste verdieping van het complex aan de Stationsstraat. „Het is een prachtig gebouw, een beetje industrieel en erg stijlvol”, zegt Sjef. Het was volgens Margot liefde op het eerste gezicht. „Toen we de woning binnenkwamen wisten we het meteen: dit wordt het”, zegt ze. „De grote ramen en het vele licht, dat vind ik prachtig. We hebben de knoop binnen twee minuten doorgehakt.”

Schwung

In Heerlen zit de schwung er op dit moment goed in. Verouderde kantoor- en winkelpanden aan de achterzijde van het complex maken plaats voor het toekomstige Central Park, een aantrekkelijk stuk groen in de binnenstad, met ruimte voor wonen. Hierdoor hebben Sjef en Margot straks een prachtig uitzicht. Ook krijgt cultuur in Heerlen ruim baan en heeft het Maankwartier de stationsomgeving nieuw elan verschaft. Dat was voor het echtpaar Welling een belangrijke factor. „Je woont buiten de drukte van het centrum, maar je hebt toch dat stadse gevoel, met restaurants en het theater op een steenworp afstand”, zegt Sjef. „En als je honderd meter loopt, sta je in het groen en kun je lekker wandelen of fietsen”, vult Margot aan.

 

Kunstcollectie

Sjef en Margot hebben een appartement in Oostenrijk, vlakbij Wenen, waar ze een aantal maanden per jaar doorbrengen. En ze hebben een groot huis met tuin in Schinveld. Ze waren al enige tijd op zoek naar een comfortabel appartement voordat ze op Residentie de Veste II stuitten. De riante oppervlakte van hun nieuwe woning – meer dan tweehonderd vierkante meter – speelde een belangrijke rol. Het echtpaar heeft een uitgebreide kunstcollectie die ze de ruimte willen geven. „Zulke grote appartementen zijn zeldzaam”, zegt Sjef. „Zeker in een stadscentrum. Die ruimte was voor ons echt een voorwaarde.” „Een privéparkeerplaats met fietsstalling en plek om e-bikes op te laden, vloerverwarming, een mooie loggia op het zuiden: het heeft eigenlijk alles wat we graag wilden”, zegt Margot. Jongen Bouwpartner begint in december met de bouw en medio volgend jaar moet het af zijn en kunnen Sjef en Margot intrekken. „Ik kan niet wachten”, lacht ze.

Ruijters Woningmakelaars – Promenade 299, Heerlen (NL) – ruijters.nl Boek&Offermans Makelaars – Akerstraat 39-41, Heerlen (NL) – boek-offermans.nl

Benieuwd naar de appartementen van Veste II? Daina bezocht het complex eind 2020

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu