Home > Living > Roze tinten en ronde vrouwelijke vormen

Roze tinten en ronde vrouwelijke vormen

Auteur: Françoise Oostwegel

De bruine kroegjes verdwijnen steeds meer, wat niet zo vreemd is: iedereen wil meegaan met de nieuwste trends. Kijk naar de Poshoorn, Café Local, De La Bourse en Enfin (het oude Café de Belsj), om maar eens wat zaken in Maastricht te noemen. Het waren ooit typische oude bruinen kroegen, die zich uiteindelijk toch hebben laten meetrekken in de nieuwe ontwikkelingen op horecagebied. Het resultaat mag er zeker zijn. Chapeau, wat mij betreft.

Zelf ben ik vaak in de weer met nieuwe horecaconcepten en inrichtingen. Dit verklaart mijn bezoek aan de horecabeurs Horecava, die vorige week in Amsterdam gehouden werd, al kwam ik er ook voor de Nederlandse biertapwedstrijden waar Stephanie Frankort (bedrijfsleidster van de Poshoorn) aan meedeed. Ze zette te midden van de 65 deelnemers een goede prestatie neer en eindigde op de 13de plaats. Maar ze blijft de nummer 1 van Maastricht, in elk geval tot de volgende BBB.

Op de beurs zelf kon ik helaas niks vernieuwends vinden. Nou ja, een deel van de beursvloer was natuurlijk gevuld met de echte trends van 2019. Maar persoonlijk kijk ik liever verder vooruit en doe ik altijd mijn best om de trends die nog moeten komen voor te zijn. Niettemin neem ik jullie graag mee in de horecatrends van 2019, want die waren zeker niet te missen op de beurs.

De meeste opdrachtgevers willen een uniek interieur Een zaak met een eigen uitstraling. Ik vind het dan ook belangrijk dat een ontwerp past bij de eigenaar. Hij of zij moet er op zijn minst een zekere feeling mee hebben.

Als je wat unieks wilt hebben in je zaak, dan doe je er goed aan je de ontwerper vragen of deze zelf een element ontwerpt. In dat geval weet je zeker dat je iets unieks hebt, wellicht met combinaties die nog niet eerder zijn uitgeprobeerd. Al zeg ik er altijd bij dat een speciaal ontwerp wel een toegevoegde waarde dient te hebben. Overigens heb ik deze formule ook toegepast in mijn nieuwe project Clichee, maar daarover zo dadelijk meer!

De trend van 2019 laat zich het best beschrijven als wat ‘liever’ dan in andere jaren. Er wordt volop gebruikgemaakt van pastelkleurtjes, maar ook van eerlijke materialen, wat al snel leidt tot een luxere uitstraling en kwaliteit.

Je ziet verder dat de interieurs wat ‘vrouwelijker’ worden, compleet met roze tinten en ronde vormen. Wat je ook veel tegenkomt: mooie materialen als velours, maar ook natuurlijke elementen, waarbij te denken valt aan marmer en hout. Niet somber, maar daarentegen lekker fleurig. Eigenlijk kan alles, zou je kunnen zeggen: er is niet echt een heersende stijl en mixen van verschillende stijlen doet het altijd goed. Zolang je maar innovatief bent. Want laten we eerlijk zijn: er is nooit budget, maar toch wordt je gevraagd uniek te zijn…

Lekker Clichee!

Mijn volgende interieurproject is Clichee, een nieuwe horecazaak op de hoek van de Koestraat in Maastricht, waar tot voor kort Nxt Door gevestigd was. Ik heb er super veel zin in, al was het maar omdat ik er helemaal mijn ei in kwijt kan. De 3D-tekeningen zijn zo goed als af en de meubels zijn besteld.

Omdat er tegenwoordig zo veel keus is in nieuwe zaken, gaan we bij Clichee voor een concept met inhoud en echtheid. Ik heb een beetje lef getoond, door een aantal coole eye catchers in de zaak te verwerken. Hopelijk voelt iedereen zich thuis in deze ‘vrouwelijke’ omgeving met hier en daar een roze accent.

Mensen zoeken puurheid en die puurheid proberen we tot uitdrukking te brengen in deze nieuwe zaak. Het wordt een luxe uitstraling, met mooie materialen zoals velourse meubels, gouden details, hout, prachtige lampen en een megavette graffitiwand gemaakt door de Limburgse kunstenares Yasja Ligtelijn, een  oud-klasgenootje van me. In deze nieuwe zaak gaat verder veel aandacht uit naar details en vakmanschap. Geen samengestelde spullen van markten, want vintage is toch wel echt uit.

Ook aan de tafelaankleding is gedacht, met messing of zwart bestek, kristallen glazen en een supermooi servies in Japanse stijl. De menukaart bevat veel streetfood en cocktails. Mijn partner Yves, zowel eigenaar van Clichee als van de Poshoorn, gaat dit concept met volle overtuiging overbrengen aan de gasten, zodat ze na afloop van Clichee met een mooie ervaring naar huis gaan. Voor de altijd nieuwsgierige Maastrichtenaren: laat je lekker verrassen… het wordt vast lekker Clichee 😉

Vergeten jullie niet om bij een bezoekje #clicheemaastricht te taggen. Dat is wel zo hip en eigentijds ;).

________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu