Home > Living > Ronde van Limburg krijgt extra impuls dankzij GroenLeven

Ronde van Limburg krijgt extra impuls dankzij GroenLeven

Voor het eerst in de lange historie kent de Ronde van Limburg, die dit jaar voor de 70ste keer wordt verreden, een naamsponsor. De GroenLeven Ronde van Limburg gaat op 12 juni van start in Beek en zal finishen in Buchten.

Het Friese bedrijf GroenLeven, marktleider in grootschalige zonne-energieprojecten, breidt hiermee zijn rol als wielersponsor in Limburg uit. Het platform Limburg Cycling nam het initiatief om GroenLeven en de Ronde van Limburg aan elkaar te koppelen. Kerabi Aslan vertelt namens GroenLeven: ,,Toen zich de kans voordeed om de Ronde van Limburg naar een hoger niveau te brengen, hebben we besloten om het bestaande partnership met Limburg Cycling uit te breiden en onze naam te verbinden aan de Ronde van Limburg.”

Voorzitter Bastiaan Laarmans van de Ronde van Limburg is content met de aanstaande samenwerking. ,,Als een van de weinige klassiekers had onze wedstrijd nog geen naamsponsor. In GroenLeven vinden wij een ideale naamsponsor. Dit bedrijf ondersteunt ons bij het verduurzamen van onze ronde, terwijl wij streven naar continuïteit en verdere verbetering van ons huidige concept. Wij willen de jeugdopleiding binnen de wielersport blijvend en kwalitatief hoogstaand vormgeven, waarbij we ook de breedtesport een duidelijke plek geven.”

De GroenLeven Ronde van Limburg, dé oudste klassieker in Limburg, denkt dat ze de nieuwe sponsor niet alleen de nodige exposure kan bieden, maar het bedrijf ook in contact kan brengen met een interessant zakelijk netwerk. ,,Verduurzaming is een zeer actueel thema dat onze directe omgeving en de wereld bezighoudt.”

De Ronde van Limburg, die in 1948 voor het eerst werd verreden, gaat om meerdere redenen een speciale editie tegemoet. Op zondag 12 juni zijn zowel start als finish vernieuwd. Op Sportpark de Haamen in Beek zal het startschot klinken. De finishstreep van de klassieker, die uiteraard weer deel uitmaakt van de Topcompetitie, zal in (wielerdorp) Buchten liggen. Een dag eerder wordt volgens traditie ook de vermaarde klassieker voor junioren de Omloop van de Maasvallei verreden.

GroenLeven ontpopt steeds meer als waardevolle partner voor de wielersport. In Limburg is GroenLeven via Limburg Cycling partner van de Limburg Cycling Classics, meerdere verenigingen, de Wielerbaan Geleen en de Wintercompetitie. Maar ook andere nationale wedstrijden zoals het NK Wegwielrennen, het EK veldrijden en de ZLM Tour kunnen rekenen op de steun van GroenLeven.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.