Home > Living > Reisonderneemster Elske Doets kandideert voor de Van Dale

Reisonderneemster Elske Doets kandideert voor de Van Dale

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het woord ‘balanstrutje’, begin dit jaar geïntroduceerd door reisonderneemster en Zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets, is genomineerd als Woord van het Jaar. Samen met nog zeventien andere woorden is ‘balanstrutje’ in de race om te worden opgenomen in (de dikke) Van Dale. 

Doets, die met haar in Heerhugowaard gevestigde onderneming geregeld haar gezicht laat zien in Limburg, introduceerde het begrip begin dit jaar in haar boek Het lef om gelukkig te zijn. Balanstrutjes zijn volgens haar carrièrevrouwen die zichzelf in hun ontwikkeling te kort doen door te veel te balanceren tussen werk en gezin.

Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar 2017, strijdt voor de positie van vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Zij is initiatiefneemster van de Young Lady Business Academy, waarbij jonge vrouwen een week lang worden geholpen bij het ontwikkelen van hun leiderschapskwaliteiten. Het belangeloze initiatief bestaat sinds 2017 en mocht zich al deze zomer verheugen in de belangstelling van Koningin Máxima.

Doets, die eind januari nog een tweetal lezingen verzorgde op Château St. Gerlach, is blij verrast dat haar term balanstrutje is opgevallen bij Van Dale: ,,Dat is natuurlijk eervol. En ik hoop natuurlijk dat iedereen om mijn woord stemt. Maar nog belangrijker is dat de samenleving ervan doordrongen raakt dat er veel kwaliteiten worden verspild omdat vrouwen niet het uiterste uit zichzelf halen, omdat ze teveel de balans zoeken.”

Stemmen op balanstrutje kan via de site van Van Dale:

https://woordvanhetjaar.vandale.nl/nl/

 

_________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu