Home > Living > Parket op vloerverwarming: comfortabel, mooi en efficiënt

Parket op vloerverwarming: comfortabel, mooi en efficiënt

Parket en vloerverwarming gaan heel goed samen. Dat weten ze bij Bloemen Parket in Kerkrade, een van de innovators van dit optimale vloergenot, door hun jarenlange ervaring als geen ander. ,,Het is behaaglijker, energiezuiniger, maar zeker ook mooier, omdat er geen ontsierende radiatoren of andere storende verwarmingselementen zijn”,  aldus Ingrid Bloemen –eigenaresse Bloemen Parket.

Alle soorten & maten

Vloerverwarming is er in alle soorten en maten. Ze zorgt voor een comfortabele match met parket. ,,Afgezien van het feit dat het comfortabel is, levert het ook iets op. Volgens de laatste onderzoekcijfers tussen 10 en 15 procent”, vertelt Bloemen. Bloemen Parket biedt een breed aanbod van parket en houten vloeren, die een duurzame relatie met vloerverwarming aangaan. Bloemen: ,,De nieuwe generatie meerlaags-parket leent zich daar bij uitstek voor. Zoals het Q2 tweelaags parket, dat direct verlijmd kan worden op de bestaande vloer met vloerverwarming. Dit parket is in alle afwerkingen verkrijgbaar en laat zich in de mooiste patronen leggen. Visgraat, Hongaarse punt en brede delen tot wel 22 centimeter zijn helemaal terug van weggeweest. Eiken, nog altijd veruit de populairste, kenmerkt zich ook als ‘zeer geschikt’.”

Beste van twee werelden

Parket op vloerverwarming brengt volgens Bloemen Parket het beste uit twee werelden bij elkaar. Niet alleen omdat de vloer volledig tot zijn recht komt door het ontbreken van lelijke radiatoren, ook door een bewezen besparing op het energieverbruik. Maar hoe verleidelijk de talrijke voordelen ook zijn, een optimaal genot staat of valt met de expertise van de parketspecialist, herkenbaar aan het erkend vloerverwarmingsvignet. ,,Allereerst adviseren we uitvoerig. Parket beïnvloedt de warmte die de vloerverwarming kan afgeven. Die weerstand noemen we de RC-waarde, die bepalend is voor het rendement. Dat is belangrijk bij de keuze van de vloer. Verder vindt er aan de hand van een opmeetformulier een aantal controlechecks plaats. Denk aan visuele beoordelingen en metingen ter plekke. Ons advies voor, tijdens en ook na het leggen van parket of houten vloeren op vloerverwarming garandeert een behaaglijk hoog vloergenot door lage warmteweerstand. Dat bovendien mooi oogt door het meesterlijke vakmanschap van onze parketteurs. Hier staan we al meer dan 45 jaar om bekend” aldus Bloemen.

_________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu