Home > Living > Open Tuinen Gids gelanceerd op Kasteel Wijlre

Open Tuinen Gids gelanceerd op Kasteel Wijlre

De landelijke presentatie van de nieuwe Open Tuinen Gids van de Nederlandse Tuinenstichting vond dit jaar plaats op Kasteel Wijlre. Brigitte Bloksma, directeur van de Buitenplaats Wijlre, kreeg het eerste exemplaar uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem.

De tuinen rondom Kasteel Wijlre staan uiteraard in de nieuwe gids, als een van de 27 Limburgse tuinen die voor het publiek toegankelijk zijn.

Brigitte Bloksma gaf aan dat de tuinen rondom het kasteel en de exposities in het Hedgehouse regelmatig in elkaar overvloeien, ook al zijn niet alle exposities gericht op groen. In de tuinen zelf zijn bovendien fraaie kunstwerken te bewonderen.

Burgemeester Ramaekers, die blij was dat ze na de lange lockdown eindelijk weer een eens mini-evenement kon bezoeken, gaf aan dat ze zelf extra gecharmeerd is van het thema Open Tuinen. „Ik heb jarenlang zelf een ontwerpbureau voor tuinen gehad, voor ik de politiek in ging. Heel leuk om op deze manier daar weer mee in contact te gekomen. Zeker de coronatijd heeft laten zien hoe belangrijk de natuur voor mensen is. Wij zijn trots op deze prachtige locatie.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu