Home > Living > Ontdek het familiegevoel van Tour d’Au Four 2023

Ontdek het familiegevoel van Tour d’Au Four 2023

De keukenshowroom van Au Four in Hoensbroek is de ideale plek om op een laagdrempelige manier inspiratie op te doen op het gebied van wonen. Door het jaar heen, maar zeker zaterdag 18 en zondag 19 maart. Dan vindt namelijk voor de zesde keer Tour d’Au Four plaats, een toonaangevend woonevent met een unieke en beproefde opzet.

„Er zit best wat druk op de ketel want alles moet ‘tiptop’ zijn. We willen natuurlijk het nieuwste van het nieuwste laten zien, vertelt René Schillings. De 53-jarige verkoopadviseur-designer staat in één van de vele sfeervolle keukenopstellingen van de zaak waar hij al sinds de oprichting in 2005 werkt. „In die tijd gingen we altijd naar woonbeurzen toe. Maar het bleek lastig om op die anonieme locaties de sfeer en beleving te creëren die de klanten van ons kennen. Zo kregen we het lumineuze idee zélf een mini-beurs te organiseren: onder ons eigen dak met partners die we in de loop der jaren hebben leren kennen. Samen een feestelijk weekend organiseren voor onze klanten en relaties.” Die formule was indertijd nieuw in de branche maar heeft, niet voor niets, veel navolging gekregen.” Tour d’Au Four werd vanaf dag één een doorslaand succes. „Mensen stonden letterlijk in de file om erbij te kunnen zijn. Sindsdien zetten we een verkeersregelaar in om alles goed te leiden”, lacht Schillings.

Vanaf dag 1 is de formule van het evenement vrijwel ongewijzigd: klanten worden ontvangen in ‘de familiaire sfeer van Au Four’ dat wil zeggen in de kring van specialisten waar wel al sinds het begin mee samenwerken. Ze delen dezelfde integrale kijk op keukens, wonen en lifestyle als wij. Het zijn: Bloemen Parket – vloeren, Jack Waayen – beeld & Geluid, Rob Stassen – woninginrichting, Moonen Bouw – bouwkundig advies en Berden Design – designmeubelen. Allemaal hebben ze kwaliteit bovendien hoog in het vaandel staan. „Met ons als gastheer/initiator erbij zijn er zeven specialisten onder een dag verenigd.De klant die een verbouwing overweegt kan zijn zoektocht zo aanzienlijk verkorten. We zien de ruimte namelijk als een binnenhuisarchitect, als één geheel.

Verkocht wordt er niet. Tour d’Au Four is puur bedoeld om de klant vertrouwd te maken met de partners, met hun kwaliteitsproducten en hun creatieve ideeën om verrassende ruimtes te creëren.

Iedere partner komt ongeveer een week vooraf al naar de showroom van Au Four om een sfeervolle stand in te richten waar alle zintuigen worden bediend: ruiken, proeven, zien, voelen.

„Met de voorbereidingen voor het evenement ben ikzelf ongeveer een half jaar bezig”, vertelt Schillings. „En dan is er onze eigen showroom waar we onze woonideeën laten zien. Hier kunnen de bezoekers kennis maken met het merk I-Luminate, waarvan wij een opstelling laten zien die uniek is ‘in het zuiden’; een echte eyecatcher.” Bij dit zeer luxe keukenmerk is niets meer optioneel maar alles geïntegreerd: zo is verlichting in de greeplijsten verwerkt en hebben de kasten luxere fronten.

Beleving staat centraal tijdens Tour d’Au Four. De gasten komen binnen via de feestelijk aangeklede entree van de showroom. Hier krijgen ze al een lekker drankje aangeboden, fijn bij het rondkijken. Op verschillende plekken in de showroom kunnen ze demonstraties bijwonen: een kookdemonstratie van Bora, een productdemonstratie van Quooker en een (stoomoven)workshop van ATAG. Smaak en Vermaak bereidt luxe hapjes en Vinolo verzorgt een wijnproeverij. Ook Blanche Dael is aanwezig om bezoekers te voorzien van een heerlijke kop koffie. Onder de aanwezigen worden ook nog mooie prijzen verloot. Schillings: „Veel bezoekers vinden het event gewoon zo inspirerend dat ze er meermaals een kijkje komen nemen, lid worden van de familie als het ware. Voor ons een reden om de ‘Tour’ ook de komende jaren voort te zetten.”

Akerstraat Noord 350, Hoensbroek (NL) – aufour.nl | zaterdag 18 maart 10.00 – 16.00 uur, zondag 19 maart 12.00 – 17.00 uur

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.