Home > Living > Nieuw hip interieurconcept in Lanaken helpt je bij het vinden van een eigen stijl

Nieuw hip interieurconcept in Lanaken helpt je bij het vinden van een eigen stijl

Aan het Kerkplein in Lanaken opent dit weekend een interieurshowroom die niet alleen moet verbazen en verrassen, maar tegelijkertijd klanten inspireert én hen helpt een eigen stijl te vinden. Initiatiefnemers zijn meubelmaker Leonardo Gravina en interieurontwerpster Mirjam Kok.

Na jaren aan de zakelijke kant van de interieurbranche gewerkt te hebben, vond Leonardo Gravina het vijf jaar geleden tijd worden voor wat nieuws. Al het moois dat hij al die tijd voorbij had zien komen, bracht hem ertoe om zelf aan het ‘maken’ te slaan. Twee jaar geleden begon hij met de actieve verkoop van ‘op smaak en maat’ gemaakte luxe tafels, in de meeste gevallen met een marmer look. Aanvankelijk online, zowel dichtbij huis als in Amerika, Canada en Australië, en met succes. Eind 2022 vond Leonardo het hoog tijd om zijn tafels ook fysiek te kunnen laten zien aan (potentiële) klanten in de buurt. Hij liet zijn ogen vallen op een winkelpand dat niet alleen knus was, maar ook ruim genoeg om dienst te kunnen doen als showroom. 

Een geschikte partner voor de complete aankleding van zijn nieuw te openen showroom, was al snel gevonden in de persoon van zijn overbuurvrouw Mirjam Kok. Zij groeide op in de interieurbranche, runde na haar opleiding een interieurzaak in het buitenland en werkte vervolgens nog een aantal jaar in een kunstgalerie. Vijf jaar geleden keerde ze terug naar haar ‘thuis’ in Diepenbeek, waar ze haar kennis en ervaring bundelde in haar interieurontwerpbureau RHW Interior. Onder deze naam verzorgt ze projectinrichting, maatwerk meubels en verlichting, interieur- en vastgoedstyling, contemporary art en renovatiewerkzaamheden in binnen- en buitenland.   

In de interieur-showroom aan het Kerkplein in Lanaken komt het beste van Leonardo en Mirjam samen. Elk van de afzonderlijke ruimtes in de zaak wordt gesierd door een eyecatcher van een tafel uit het atelier van Leonardo. De ruimtes zijn zorgvuldig gestyled door Mirjam, die bij het maken van haar keuzes divers durft te zijn. ,,Van art deco tot de trends van nu en met de prijskaartjes voor iedere portemonnee”, zoals ze het zelf samenvat. ,,Bij ons moet iedereen, van interieurliefhebber tot mensen die geen flauw benul van styling hebben, het hart kunnen ophalen en zich laten verrassen. In onze showroom is alles te koop, maar ben je ook aan het juiste adres voor advies óf tafels op maat.” 

De nieuwe interieur-showroom van Leonardo en Mirjam opent in het weekend van 11 en 12 maart de deuren. Zowel zaterdag als zondag staan beide interieurfanaten van 12.00 – 19.00 uur voor je klaar.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.